Zo leuk! Appel & Ei ontdekt in Deventer. De leuke naam en de trendy uitstraling trokken mijn aandacht. Binnen ziet het er strak uit met een prachtige houten vloer en de kleding mooi op kleur. Opvallend zijn direct de hele lage prijzen. Espritshirt 3 euro? Mangojurk 6 euro? Oh wacht, dit is een winkel met tweedehands kleding. 

Ik scoor voor 35 euro een paar praktisch niet gedragen enkellaarsjes van Manfield en ben er nog steeds blij mee. Wat een heerlijke winkel is dit. De wat duurdere merken hangen apart met als titel erboven ‘Goudappeltjes’, te leuk. 

Appel & Ei is echt een snoepwinkel voor vrouwen die blij worden van leuke kleding voor weinig geld. Het voelt absoluut niet alsof je in een tweedehands winkel bent. 

Deze trendy 2e hands kledingwinkel zit inmiddels al in 11 verschillende plaatsen in Nederland. Ook Amersfoort staat nog op het lijstje, vertelt de verkoopster. Voordat we afrekenen is ze nog even bezig met een klant die komt infomeren wat haar kleding inmiddels heeft opgeleverd. Helaas nog maar een paar euro, maar het hangt pas een week dus dat komt vast wel goed.  

Op de site van Appel& Ei hebben ze mooie lookbooks waarmee ze sturing proberen te geven aan de collectie. Slim. Aan de andere kant als ik die kleding al had, weet ik niet of ik het zou willen verkopen. Gelukkig doen genoeg andere vrouwen dat wel, want deze winkelketen bestaat inmiddels al 15 jaar.

Wil je meer weten? Website Appel & Ei 

Foto: Susan van Esch